Wat is een refurbished smartphone en wat zijn de voordelen?

  • Geplaatst op
Wat is een refurbished smartphone en wat zijn de voordelen?

Er heerst nog veel onbekendheid over refurbished smartphones. Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord. Of ze verwarren het met een tweedehands telefoon. Terwijl een refurbished telefoon tot honderden euro’s in de prijs kan schelen en in feite een nieuw toestel is. In dit artikel leggen we uit wat een refurbished smartphone is en wat daarvan de voordelen zijn.

De betekenis van refurbished 

De Engelse term refurbished betekent zoveel als ‘opnieuw gepoetst’. In het Nederlands wordt het ook weleens vertaald als ‘gereviseerd’. Het zijn toestellen die terug zijn gebracht naar de leverancier. Dit kan zijn omdat het niet in de smaak viel, omdat er al snel een krasje kwam op de behuizing of omdat het scherm brak bij een valpartij. De telefoon wordt dan eventueel gerepareerd, zo nodig worden onderdelen zoals de batterij vervangen en de telefoon wordt uitvoerig getest. Als blijkt dat hij functioneert en eruit ziet als een nieuwe telefoon, kan hij als refurbished telefoon worden verkocht. 

 

 

Voordelen en redenen aanschaf gereviseerde telefoon 

De hoofdreden voor mensen om een refurbished telefoon aan te schaffen is vaak de prijs. Voor wat oudere modellen telefoon gaan er al snel vele tientallen euro’s van de prijs af. Wanneer het gaat om de nieuwere modellen van upmarket toestellen (van bijvoorbeeld iPhone of de Samsung Galaxy S-serie), dan kan het prijsverschil al snel enkele honderden euro’s zijn. Veel mensen kiezen voor een refurbished model van een toestel omdat ze graag bij hun oude, vertrouwde model willen blijven, zonder daarvoor (opnieuw) de hoofdprijs te hoeven betalen. Bijvoorbeeld in het geval waarin hun telefoon is gestolen, of in het water is gevallen. Een enkeling kiest voor een gereviseerde smartphone vanwege milieuredenen. Immers, een telefoon reviseren betekent nog slimmer hergebruiken dan recyclen. Niet slechts onderdelen worden opnieuw gebruikt, maar bijna het hele toestel. 

Dit is waarom ook jij voor een Apple iPhone refurbished kiest…

Een telefoon refurbished kopen is een plan waarmee je honderden euro’s bespaart. De kwaliteit is hetzelfde als die van een nieuwe iPhone. Alle toestellen die wij aanbieden niet van nieuwe iPhones te onderscheiden. Het uiterlijk en alle bijbehorende functies zijn als die van een nieuw toestel.


Ontdek hieronder 6 redenen waardoor jij ook voor een refurbished telefoon kiest:


1. De batterij
- Een telefoon refurbished kopen, is kiezen voor een telefoon met een gloednieuwe batterij. Het is zo dat een batterij kracht verliest, naarmate de tijd vordert. Jouw refurbished telefoon is voorzien van een gloednieuwe batterij. Zo ben je verzekerd van een telefoon met een ijzersterke batterij.

2. Supersnelle bezorging - Op het moment dat je een refurbished Apple iPhone bij ons besteld hebt, dan ontvang je ‘m de volgende dag. Zo simpel is het bij TelefoonDiscounter.nl! Vandaag nog een Apple iPhone kopen voor 23:59 uur? Dan krijg je deze de volgende dag binnen. Jouw nieuwe toestel wordt gratis en binnen 24 uur bij je thuis bezorgd.

3. Het design - De ervaren professionals kijken met precisie naar de binnen- en buitenkant van jouw nieuwe refurbished iPhone. Reviseren is een kunst die onze Apple specialisten beheersen. Een smartphone refurbished is voorzien van een gloednieuwe display en behuizing.

4. De voordelige tarieven - Wil je honderden euro’s besparen en toch een nieuwe idee iPhone hebben? Koop dan een refurbished iPhone. Je bespaart centen! Een nieuwe iPhone is dikwijls erg prijzig. Een refurbished iPhone is niet van nieuw te onderscheiden en nu voordelig dan ooit.

5. Garantie - Het is een aangenaam gevoel om over een verantwoorde garantie te beschikken. Alle klanten van TelefoonDiscounter.nl krijgen een perfecte 2-jarige garantie. Dit is inclusief een gratis vervangservice. Mocht er onverhoopt iets kapot gaan, dan maken wij het gratis voor je.

6. Niet goed, geld terug - Een smartphone refurbished kopen bij TelefoonDiscounter.nl is een proces waarin garanties en zekerheid centraal staan. Het is altijd fijn om over deze mogelijk te beschikken. Je kan jouw toestel eenvoudig retourneren binnen 14 dagen!

Een iPhone refurbished kopen, doe je bij Telefoondiscounter.nl.  

 

Beschikbare refurbished telefoons

Je bespaart honderden euro’s wanneer je kiest voor een refurbished telefoon. Een refurbished iPhone kopen is dan ook een verschrikkelijk goed idee. Een Apple iPhone refurbished is natuurlijk fantastisch om te zien, maar het is ook nog een snel en betrouwbaar toestel. Alle toestellen zijn geheel krasvrij te bestellen en uiteraard van topkwaliteit. Dit zijn de modellen die wij in ons assortiment hebben:
 

Refurbished iPhone 4S : beschikbaar vanaf 179,-

Refurbished iPhone 5 : beschikbaar vanaf 249,-

Refurbished iPhone 5C : beschikbaar vanaf 219,-

Refurbished iPhone 5S : beschikbaar vanaf 279,-

Refurbished iPhone 6 : beschikbaar vanaf 439,- 

 

Verschil refurbished en tweedehands telefoon 

Vaak is er in het spraakgebruik verwarring tussen een refurbished telefoon en een tweedehands telefoon. Toch zijn er meer verschillen dan overeenkomsten tussen de twee. Allereerst: een refurbished telefoon wordt verkocht als een soort nieuw toestel. Oftewel: er gelden dezelfde kwaliteitseisen. Om die luister bij te zetten wordt er ook garantie op het toestel gegeven, in tegenstelling tot bij een tweedehands telefoon. Een tweedehands smartphone is gebruikt en kan daardoor slijtage of mankementen vertonen. Voor een tweedehands telefoon gelden geen kwaliteitseisen, behalve misschien vage en subjectieve kwalificaties zoals ‘zo goed als nieuw’ of ‘vertoont enige gebruikssporen’. Omdat een refurbished telefoon als nieuw de deur uitgaat, wordt hij uitvoerig nagekeken, eventueel wat opgelapt en getest. 

Afbeelding: Een refurbished iPhone 5c 

 

Het refurbishen of reviseren 

Wat houdt dit proces van refurbishen of reviseren precies in? Allereerst wordt een smartphone grondig nagekeken. Eventueel worden onderdelen vervangen, zoals bijvoorbeeld een scherm met een barst of een behuizing met wat krasjes erop. Omdat batterijen wat van hun capaciteit verliezen naarmate ze langer worden gebruikt, wordt ook de batterij vervangen. De software wordt zo nodig geüpdate. Vervolgens wordt de telefoon uitvoerig getest. Als ‘ie als nieuw functioneert én eruit ziet, gaat hij in een nieuwe (originele) verpakking en wordt hij als refurbished telefoon verkocht. 

 

Refurbished toestellen van Telefoon Discounter 

Telefoon Discounter stelt de allerhoogste eisen aan refurbished toestellen in het assortiment. Alle smartphones zijn precies als nieuw. Aangezien we zeker weten dat de telefoons voldoen aan de hoogste maatstaven, durven we er met een gerust hart 12 maanden garantie op te geven. Telefoon Discounter is met name gespecialiseerd in refurbished iPhones.