Welke provider past het beste bij jou?

Geplaatst op 16 December 2020 - 16:47

Welke provider past het beste bij jou?

Wist jij dat er ruim 30 providers in Nederland zijn? Stuk voor stuk proberen deze aanbieders van internet, televisie en (vaste) telefonie je met aantrekkelijke acties en fikse kortingen te verleiden om klant bij ze te worden. Maar wat is slim? Moet je dan maar klakkeloos kiezen voor de eerste de beste die het goedkoopst is? Of ga je voor de snelste? En is een alles-1-in pakket voor jouw specifieke wensen de beste oplossing? Voor je weet lijd je aan een flinke dosis keuzestress. Oké, even diep ademhalen. Laat je niet gek maken en kijk op je gemak rond bij de verschillende aanbieders. Ga eerst internet en tv grondig vergelijken op een goede vergelijkingssite zoals internetvergelijk.nl voor je een definitieve keuze maakt. We helpen je een graag op weg met een aantal zaken waar je op kunt letten. Succes met kiezen!

Verbinding versus snelheid
Alle providers roepen natuurlijk dat ze het snelste internet hebben. Maar dat is niet zozeer afhankelijk van de provider als wel van het type verbinding. Bekend zijn DSL (telefoonlijn), kabel (coaxkabel) en glasvezel. Tegenwoordig is de internetverbinding via DSL of kabel echt niet meer zo traag als vroeger. Je kunt er over het algemeen best snel mee uit de voeten op de digitale snelweg, maar glasvezel is en blijft toch de absolute Formule 1 kampioen onder de internetverbindingen. Gelukkig zijn steeds meer huizen aangesloten op glasvezel. Je kunt online checken of jij ook razendsnel kunt surfen over het glasvezelnetwerk.

Welk pakket pak je?

Alles-in-1, combipakketten, triple play… Het zijn verschillende benamingen voor een pakket waarbij je internet, vaste telefonie en televisie afneemt van één provider. Lekker overzichtelijk. Je hebt één aanspreekpunt en één verzamelfactuur. Bovendien krijg je vaak pakketkorting en andere extra’s zoals extra MB’s, gratis televisiezender, WIFI-hotspots, meer e-mailadressen, gratis spamfilter, gratis antiviruspakket, websitehosting, enzovoort. Het is trouwens tegenwoordig ook mogelijk om mobiele telefonie mee te nemen in het pakket.

 

Alles kan, maar het hoeft natuurlijk niet

Alles-in-1 klinkt heel aantrekkelijk, maar als je niet alle diensten in het pakket gebruikt ben je alsnog onvoordelig uit. Het kan dus heel goed zijn dat je helemaal niet alles-1-in nodig hebt omdat je bijvoorbeeld net als heel veel andere mensen vrijwel nooit meer belt met de vaste lijn. Omdat je nooit lineaire televisie kijkt of omdat je een satellietschotel op het dak hebt staan. Dan pak je gewoon de dienst die je wel nodig hebt bij de providers die daarvoor de beste aanbieding heeft.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Leuke apps voor je telefoon
Er verschijnen elke dag wel nieuwe apps om op je telefoon te installeren. Je hebt waarschijnlijk ook al een groot aantal apps gedownload. Bijvoorbeeld apps die praktisch zijn voor dagelijks gebruik. Dat is alleen maar handig, maar er zijn natuurlijk ook andere leuke apps om op je mobiel te hebben staan. Bijvoorbeeld ter vermaak of gewoon omdat ze leuk zijn om te gebruiken. Ontdek daar hier een aantal van.
Wat is een VPS server?
VPS is de afkorting die voluit voor Virtual Private Server staat. Dat is te zien als een fysieke server, maar die in meerdere kleinere virtuele servers is opgedeeld. Er zijn verschillende voordelen aan dit type server verbonden. Bijvoorbeeld als het gaat om de vrijheid met betrekking tot beheer van de server. Er is wat dat betreft volledige vrijheid, bijvoorbeeld ten aanzien van de software die je wilt installeren. Of om het up to date houden van de software en het treffen van maatregelen op het gebied van beveiliging.
Top 5 refurbished iPhone