Welke provider past het beste bij jou?

Geplaatst op 16 December 2020 - 16:47

Welke provider past het beste bij jou?

Wist jij dat er ruim 30 providers in Nederland zijn? Stuk voor stuk proberen deze aanbieders van internet, televisie en (vaste) telefonie je met aantrekkelijke acties en fikse kortingen te verleiden om klant bij ze te worden. Maar wat is slim? Moet je dan maar klakkeloos kiezen voor de eerste de beste die het goedkoopst is? Of ga je voor de snelste? En is een alles-1-in pakket voor jouw specifieke wensen de beste oplossing? Voor je weet lijd je aan een flinke dosis keuzestress. Oké, even diep ademhalen. Laat je niet gek maken en kijk op je gemak rond bij de verschillende aanbieders. Ga eerst internet en tv grondig vergelijken op een goede vergelijkingssite zoals internetvergelijk.nl voor je een definitieve keuze maakt. We helpen je een graag op weg met een aantal zaken waar je op kunt letten. Succes met kiezen!

Verbinding versus snelheid
Alle providers roepen natuurlijk dat ze het snelste internet hebben. Maar dat is niet zozeer afhankelijk van de provider als wel van het type verbinding. Bekend zijn DSL (telefoonlijn), kabel (coaxkabel) en glasvezel. Tegenwoordig is de internetverbinding via DSL of kabel echt niet meer zo traag als vroeger. Je kunt er over het algemeen best snel mee uit de voeten op de digitale snelweg, maar glasvezel is en blijft toch de absolute Formule 1 kampioen onder de internetverbindingen. Gelukkig zijn steeds meer huizen aangesloten op glasvezel. Je kunt online checken of jij ook razendsnel kunt surfen over het glasvezelnetwerk.

Welk pakket pak je?

Alles-in-1, combipakketten, triple play… Het zijn verschillende benamingen voor een pakket waarbij je internet, vaste telefonie en televisie afneemt van één provider. Lekker overzichtelijk. Je hebt één aanspreekpunt en één verzamelfactuur. Bovendien krijg je vaak pakketkorting en andere extra’s zoals extra MB’s, gratis televisiezender, WIFI-hotspots, meer e-mailadressen, gratis spamfilter, gratis antiviruspakket, websitehosting, enzovoort. Het is trouwens tegenwoordig ook mogelijk om mobiele telefonie mee te nemen in het pakket.

 

Alles kan, maar het hoeft natuurlijk niet

Alles-in-1 klinkt heel aantrekkelijk, maar als je niet alle diensten in het pakket gebruikt ben je alsnog onvoordelig uit. Het kan dus heel goed zijn dat je helemaal niet alles-1-in nodig hebt omdat je bijvoorbeeld net als heel veel andere mensen vrijwel nooit meer belt met de vaste lijn. Omdat je nooit lineaire televisie kijkt of omdat je een satellietschotel op het dak hebt staan. Dan pak je gewoon de dienst die je wel nodig hebt bij de providers die daarvoor de beste aanbieding heeft.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
De nieuwste ontwikkelingen voor de iPhone!
Ben jij in het bezit van een iPhone? Dan is het geen slecht idee om verder te lezen, want hier lees je meer over de laatste ontwikkelingen! Zo gaan er bijvoorbeeld al geruchten rond over iOS 16. Heb je een iPhone SE wit uit 2016, dan zul je niet kunnen updaten naar dit besturingssysteem. Dat is tenminste wat de nieuwste geruchten beweren. Heb je echter een iPhone 12 mini wit, dan hoeft dit geen enkel probleem te vormen. Gezien iOS 15 ook nog niet zo lang uit is, hoef jij je als eigenaar van een eerste generatie iPhone SE echter ook nog geen zorgen te maken.<br />
<br />
Hoe kies je een smartphone die bij je past?
Er is vandaag de dag een groot aantal smartphones beschikbaar in verschillende prijsklassen. De goedkoopste smartphones kosten tegenwoordig nog geen 100 euro, terwijl je voor de duurdere iPhones al snel meer dan het tienvoudige neer moeten tellen. Wat is nu precies het verschil tussen al deze smartphones en waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon?
Hier moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement
Een sim only abonnement afsluiten? Let hierop<br />
Wil je een Prepaid telefoon of ga je toch het liefst voor een sim only abonnement? Wij vertellen je in dit artikel wat sim only precies is, wat het voordeel is van een sim only abonnement en waar je op moet letten als je een sim only abonnement gaat afsluiten. Lees snel verder voor meer informatie en zoek de juiste provider uit.
Top 5 refurbished iPhone